Selecteer een pagina

Sheeshamhout kastje

Uniek kastje. Was oud en zwaar gepatineerd. Bij het schoonmaken en voorzichtig opschuren bleek het om een antiek handgemaakt sheeshamhouten kastje te gaan. Wij hebben het kastje volledig gerestaureerd. (verkocht)

Sheesham hout ook wel rozenhout (Indian Rosewood) genoemd, is een Indisch hardhout dat te herkennen is aan zijn natuurlijke nerven. Sheesham is een duurzame loofhoutsoort en valt daarom eveneens onder het hardhout.

Het is te herkennen aan de verschillende soorten kleuren die onder sheesham hout kunnen worden geschaald. Wanneer het gaat om een oude boom is er sprake van donkere delen in het hout en wanneer er sprake is van een jonge boom zitten er veelal witte plekken in het hout verweven.

Deze exotische houtsoort is niet bedoeld voor buitengebruik in tegenstelling tot teakhout. De reden dat Sheesham hout niet bedoeld is voor buitengebruik is, omdat het geen extreme tempraturen en/of vochtigheid verdraagt. Voor binnen gebruik is het echter een ideale houtsoort, aangezien sheesham hout het voordeel heeft dat vlekken en stof door de intensieve nerf vaak niet opvallen.

Door de snelle groei van de sheesham boom en de voordelige behoeftes aan grond en klimaatomstandigheden, zijn de prijzen met betrekking tot het sheesham hout relatief goedkoper dan andere hardhout soorten zoals eikenhout, cederhout of teakhout.

Bij aankoop van een Sheesham meubel moet je er rekening meehouden dat elk product uniek is. Dit heeft te maken met de unieke kleuren en tekeningen in het hout (bron: Internet, Crecida.nl)

Ook bij LeukWonen.nl:

Spaans kastje

Op de achterkant van dit kastje staat een stempel dat het gemaakt is in Spanje. Daardoor is het bij ons 'het Spaanse kastje' gaan heten.  Oorspronkelijk was...